Loading…
SİTE ARAMASI

Eğitim için Neden İngiltere?

İngiltere’de eğitim almayı seçen öğrencilerimizden bazıları; bölge, üniversite ve master tercihlerine dair nedenlerini bizlerle paylaşıyor.

Barış Dinçer (Brunel University: MSc Management)

Neden İşletme?
Sabancı Üniversitesi’nde Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği okuduktan sonra kendimi sadece bu alanda sınırlamak istemediğimi, endüstride bir programcı ya da “bilgisayardan anlayan kişi” olmak yerine, endüstrinin daha yüksek basamaklarında işlerin nasıl yürüdüğünü görmek ve farklı bir vizyon kazanmak istedim.

Neden Londra’yı seçtiniz?
Londra, çok kültürlülük açısından Avrupa’nın önde gelen şehirlerinden biri. Böyle bir şehirde 1 yıl eğitim görmenin ve yaşamanın insana farklı bakış açıları katacağını, ve bu vizyonun edinilen yeni arkadaşlıklar ve iş bağlantılariyle birleşerek güzel bir geleceğe doğru kapıları açmaya yardımcı olacağını düşünüyorum.

Enes Ağaoğlu (University of Edinburgh: MSc Finance and Investment)

Eğitim için Neden İngiltere?

Neden UK’de master?
UK’i tercih etme nedenlerimden en önemli olanı, mesleğim gereği bir finans merkezinde yüksek lisans yapmaktı. Hem dünya finans merkezi olup, hemde kaliteli eğitim sunabilen ülkelerin başında Birleşik Krallık geliyor. Birleşik Krallık içerisinde de, en önemli finans merkezi olan iki şehir Londra ve Edinburgh. Bu yüzden, yüksek lisans yapacağım üniversiteleri bu iki şehre öncelik vererek seçmeye çalıştım.

Neden University of Edinburgh?
University of Edinburgh’u seçme nedenim öncelikle uluslararası tanınırlığı ve başarısı. Gerek dünyanın en önemli eğitim listelerinde en üst sıralarda olması, gerekse dünya çapında öncü etkileri ile üst düzey bir üniversite. Dünyayı değiştiren birçok önemli buluşun ve olayın bu üniversitede olması çok önemli. Ayrıca sayısız bilim adamı ve düşünür yetiştirmiş bir üniversite.(Adam Smith, Alexander Graham Bell, Charles Darwin, James Clerk Maxwell, David Hume vb.) İskoçya’nın en iyi, Birleşik Krallık’ın ise en iyi ilk 5 okulu arasında olması ile üniversitenin köklerinin 1583 yıllarına kadar dayanması beni etkileyen etmenler arasında. Üniversitenin kalitesini ortaya koyan başka bir etmen ise kraliyet ailesinin birçok üyesinin University of Edinburgh’dan mezun olmalarıdır.

Edinburgh sizce uluslararası öğrenciler için nasıl bir şehir?

Öncelikle Edinburgh yaşamak için çok güzel bir şehir. Çok sessiz ve sakin, çoğu yer yürüme mesafesinde, doğal ve tarihi yerlerin sayısı çok fazla. Diğer daha büyük şehirlerin aksine, yoğun dersler sonrası dinlenmek için şehirde gezinti yapmak bile yeterli oluyor. Ve şehirde uluslararası öğrenci sayısı fazla olduğu için yanlızlık çekmek gibi bir problem yok ve arkadaş edinmek çok kolay. Zaten buradaki üniversiteler de uluslararası çeşitlilik oluşturmak için çaba sarf ediyor. Ayrıca çoğu insanın düşündüğü gibi halkın konuştuğu İngilizce aksanı sıkıntı oluşturmuyor, bu yüzden uluslararası öğrenciler için çok problem olmuyor.

Yiğit Şenkal (University of Bath: MBA)

Eğitim için Neden İngiltere?

Neden İngiltere?
İngiltere’deki okulların repuştasyonu, yüksek lisans programlarının yoğun yapısı ve süreleri açısından yarattığı avantajlar tercihimdeki en önemli etkenlerdi.

Batuhan Kol (University of Bath: MSc Management)

Neden İngiltere?
Management alanında öncü oldukları ve iyi bir prestije sahip oldukları için İngiltere’yi seçtim.

Nilsu Hazardağlı (Queen Mary University of London: LLM)

Eğitim için Neden İngiltere?

Neden İngiltere ve Queen Mary’de LLM eğitimi almayı seçtiniz?
Benim Queen Mary’i King’s College gibi diğer offer aldığım okullar arasından tercih etmemin sebebi, ki bence LLM için önemli, Queen Mary’de çok daha fazla lectüre seçeneği olmasıydı. Ben mesela insurance’ta uzmanlaşmak istiyorum, örneğin King’s bu olanağı sağlamıyor daha genel eğitim sunuyor. Ama Queen Mary’nin sadece insurance değil fikri mülkiyet, bankacılık, çevre hukuku vs gibi çok geniş bir yelpazesi var açıkçası.

Ege Anaç (Queen Mary University: LLM)

Neden İngiltere ve Queen Mary’de LLM eğitimi almayı seçtiniz?
Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra yaptığım bir yıllık staj sırasında, uluslararası ticaret hukuku alanında İngilizcenin nekadar önemli olduğunu farkettim ve İngiltere’nin sınırsız sayıdaki güzelliklerini görme fırsatını kaçırmamak için yüksek lisansımı İngiltere’de yapmayı seçtim.

Buse Ünlü (King’s College London: MSc Mental Health Studies)

Neden İngiltere?
Psikoloji öğrencilerine özellikle söylemek isterim ki İngiltere ve Hollanda dışında İngilizce Psikoloji eğitimi veren başka bir ülke yok. Kıng’s College London’ın çok iyi bir okul olduğunu biliyordum, dünyanın en iyi okullarından biri hatta- okurken hastanede çalışmak en çok istediğim şeylerden biriydi ve bunu sağladığını bildiğim için kabul ettim ,bunun dışında Londra’nın içinde olması da başka bir etken.

Fahrettin Eroğlu, Kingston University London – MSc Construction Management

Neden İngiltere?
İngiltere’deki eğitim ve öğretim sistemi öğrenciye, derslerden ve kurslardan çok, öğrenmeyi ve sistemli çalışmayı düşündüğünü ifade etmeyi öğretiyor.